Wat zet je op een geboortekaartje? Inspiratie en Tips!

Bij het maken van een geboortekaartje heb je volledige vrijheid om te kiezen wat je erop wilt zetten. Toch kan wat inspiratie soms van pas komen. Hier zijn enkele suggesties om jouw geboortekaartje extra speciaal te maken.

Belangrijke Gegevens: Het vermelden van basisgegevens zoals de naam, geboortetijd, evtueel lengte en gewicht van jullie baby is standaard en essentieel voor elk geboortekaartje.

Een Lief Gedichtje: Voeg een persoonlijk gedichtje toe dat de blijdschap van de geboorte uitdrukt. Een hartverwarmend gedichtje kan een emotionele touch geven aan het kaartje. Of een stukje songtekst uit een liedje dat helemaal past bij jullie gevoel. 

Speciale Verzoeken: Wil je graag iets specifieks vermelden? Bijvoorbeeld de voorkeur voor bepaalde cadeautjes in plaats van overladen te worden met knuffels? Aarzel niet om dit subtiel te vermelden, zodat vrienden en familie weten wat het meest gewaardeerd wordt. Ook kun je eventueel (minder subtiel maar wel lekker duidelijk) een online lijstje maken om te voorkomen dat je dingen dubbel krijgt. Soms kun je je wensen ook in een grappig gedichtje verwerken, mocht je bijvoorbeeld niet zitten te wachten op bergen plastic speelgoed of synthesische kleding dan zou je dit kunnen voorkomen met:

'Dit kindje lief zo schoon en puur
 Omringen we het liefst met materiaal uit de natuur' 

En wat betreft cadeautjes kun je natuurlijk alle kanten op. Zelf werden we dolgelukkig van een vriendin die een maaltijd voor ons had gekookt zodat we, toen de kraamhulp weg, een avond samen konden genieten en niet uit die roze wolk hoefden te stappen om te koken. Hoe prachtig en fijn het ook is om een kindje in je leven te verwelkomen, het kan soms ook best uitdagend zijn om het dagelijkse leven op orde te krijgen. Dan is het heel fijn als vrienden en familie je wat kunnen ondersteunen.

Het ontwerpen van een geboortekaartje is een unieke gelegenheid om jouw persoonlijkheid en voorkeuren tot uiting te brengen. Laat je inspireren door deze tips en maak een geboortekaartje dat de komst van jullie kleintje op een bijzondere manier aankondigt. Geniet van het proces en maak er een kaartje van dat jullie voor altijd zullen koesteren!