Duurzame geboortekaartjes

Wij verwelkomen alle kindjes in een prachtige, harmonieuze wereld die lang kan blijven bestaan. Daarom kiezen wij voor geboortekaartjes die op een verantwoorde en duurzame manier worden geproduceerd. Onze focus ligt op het minimaliseren van onze impact op het milieu en het ondersteunen van lokale ondernemers.

Onze geboortekaartjes worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier, waardoor we bijdragen aan het behoud van bossen en het beschermen van het leefgebied van planten en dieren. We gebruiken uitsluitend niet-giftige 'droge inkt' en bieden zelfs de optie van gerecycled papier, wat helpt bij het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Ons drukproces is volledig vrij van schadelijke stoffen zoals alcohol, oplosmiddelen en andere chemische stoffen. We streven ernaar om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken en compenseren deze door duurzaam bomen te planten. Samen werken we eraan om de prachtige natuurlijke omgeving te behouden en te laten floreren.

Een belangrijke waarde binnen onze organisatie is het werken met leveranciers die het FSC-keurmerk dragen. Dit keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer en beschermt bossen over de hele wereld, terwijl het ook de rechten van lokale gemeenschappen en bosarbeiders respecteert. Door te kiezen voor FSC-gecertificeerde leveranciers, dragen we bij aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

We zijn trots om samen te werken met 180.earth, een Nederlandse stichting met een ANBI-keurmerk, voor het duurzaam planten van bomen. Deze bomen nemen CO2 op, leveren zuurstof en helpen onze aarde afkoelen. Bovendien ondersteunen we boerenfamilies in zuidelijk Afrika, waardoor we positieve impact hebben op zowel het milieu als de lokale gemeenschappen. Om onze ecologische voetafdruk verder te verminderen, nemen we deel aan de Milieubarometer van Stichting Stimular. Hiermee meten we onze milieu- en klimaatprestaties en blijven we ons voortdurend inzetten voor verbetering.

Kies voor geboortekaartjes van kleine kameleon en draag bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties, waarin zowel onze bossen als de natuurlijke producten van hout en papier behouden blijven.